OM OSS

Lindés Ur & Guld är Borlänges äldsta familjeföretag.
Redan 1903 grundade Gotlieb Lindé företaget som fortfarande drivs av familjen.
 

Vi har unika möjligheter att erbjuda individuellt skapade vigsel -och förlovningsringar i olika metaller.  I möjligaste mån använder vi EKO-guld eller återanvänt guld i tillverkningen. Här finner du också klockor och smycken för alla tillfällen. Samarbetet med skickliga guldsmeder och urmakare gör att vi kan uppehålla vår höga servicenivå. 

 

Det är viktigt för oss att ta vara på befintliga resurser och är därför glada att kunna erbjuda bland annat klockor från WeWood som är gjorda av återanvänt trä.

 

 


UC Guld - Högsta kreditvärdighet

G Lindé AB innehar högsta kreditvärdighet hos UC, UC GULD (Riskklass 5). Detta indikerar att G Lindé AB är en trygg och solid partner att göra affärer med. Kreditbetyget baseras på UC Risk Företag som är marknadens säkraste modell för kreditbedömning.

UCs riskklasser visar på sannolikheten för att ett bolag ska hamna på obestånd (konkurs, utmätning eller företagsrekonstruktion) inom ett år. UC har 5 riskklasser där 1 har högsta risk och 5 lägsta risk att komma på obestånd inom ett år.

Riskprognosen beräknas med hjälp av UCs riskmodeller och bygger på information som kommer från officiella källor som till exempel Kronofogden, Bolagsverket och Skatteverket. Inga subjektiva bedömningar (t ex uttalanden från ägare) ligger till grund utan är helt beräknat på officiell fakta.